28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Във Велинград откриха ученическо общежитие

В навечерието на Националния празник- 3 март и навръх Баба Марта Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” сбъднаха една своя дъгогодишна мечта с откриването на модерно общежитие за учениците на гимназията.

Кметът на Велинград д-р Костадин Коев подчерта, че общежитието е било обща кауза и е пример за сътрудничеството между институциите.

Общежитието на гимназията по горско стопанство е ремонтирано с финансиране от бюджета на образователното министерство. При откриването му главния секретар на ведомството подчерта, че модернизацията на образователната среда остава основен приоритет и подчерта важното място на училището в системата на горското стопанство у нас.

През настоящата учебна година в Професионалната гимназия по горско стопанство се обучават 243-ма ученици в 11 паралелки. А общежитието ще може да приюти 37 от възпитаниците на учебното заведение. То разполага с 18 стаи, всяка от които със собствен санитарен възел. В сградата има библиотека, компютърна зала, напълно оборудвана кухня с трапезария, общо перално и сушилно помещение, фитнес и игрална зала, склад, парно помещение.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии