20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Защо поскъпна билетът за градски транспорт във Велинград?

С 20 стотинки поскъпна цената на градския транспорт във Велинград. Това предизвика и сериозно недоволство сред жителите на курорта, основно в социалните мрежи. Но предизвика проверка от страна на общината. 

В телефонен разговор от фирмата превозвач заявиха, че към днешна дата на територията на Велинград около 10 автомобила извършват нерегламентирана транспортна дейност. Същите тези автомобили ежедневно возят пътници на цената на градския транспорт. По информация на превозвача автомобилите се движат точно преди автобусите и събират чакащите по спирките. Вследствие на нелоялната конкуренция в голяма част от деня автобусите се движат празни или с много малко пътници. “Приходите в момента не могат да покрият разходите на гориво, заплати на шофьори, кондуктори и амортизация”, категорични са от фирмата превозвач. Поради тази причина са повишили цената на билета от 80 ст. на 1 лев. От там апелират към отговорните органи – Държавна автомобилна администрация, Полиция и община да се намесят незабавно, защото проблемите в сектора са много. 

Палигоров заключи, че общината многократно е информирала, както полицията, така и  Държавната автомобилна администрация за нерегламентираните таксиметрови преводи, общинският “Инспекторат” също е правил проверки, но до сега без резултат. Предстои решение дали общината ще се актуализира транспортната си схема и разписание или ще търси нов превозвач, което също се оказва сериозен проблем поради липсата на интерес от транспортните фирми поради малкия пътникопоток в курорта.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии