2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Във Величково и Ветрен дол ще избират кмет в неделя

На 27-ми февруари до урните ще отидат жителите на септемврийското село Ветрен дол и на пазарджишкото Величково. А причината – предсрочно прекратени правомощия на кметовете в тези населени места.

Във Ветрен дол в битката за кметския стол се включват трима кандидати – двама издигнати от инициативни комитети и една партийна кандидатура. Жителите на пазарджишкото село Величково ще избират между двама кандидати, и двамата издигнати от партии.

Избирателите във Ветрен дол са 1100, те ще упражнят правото си на глас в две секции, а гласуването ще е машинно. Във Величково избирателите са 766, те ще гласуват в една избирателната секция, в която ще има две машини.

Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден в двете населени места, за спазването на обществения ред и спокойствието на гражданите. Припомняме, че по време на изборите полицаите ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите.

При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на полицията могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Пазарджик и РУ-Септември ще работят на 26 февруари /събота/ от 08.30ч. до 17.30ч. и 27 февруари /неделя/ от 08.30ч. до 18.30ч.

Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии