27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Във Велинград обучаваха полицаи в подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Стартира първият от шест семинара в рамките на проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г.
Обучението се проведе във Велинград, като участие в него взеха 40 полицейски служители от СДВР и ОДМВР в страната.

Лектори на срещата бяха представители на Института по психология на МВР, ГД”Национална полиция” и Столична дирекция на вътрешните работи. Основен лектор и модератор бе инспектор Милорад Йорданов, а организатор инспектор Милен Минчев, и двамата от ГДНП. В края на събитието бяха връчени и сертификати на всеки от участниците.

В рамките на проекта предстои провеждането на още пет семинара, които ще се реализират през месеците октомври и ноември тази година.

Главна дирекция „Национална полиция” изпълнява проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021г.

Съгласно дейност 3.2. от проекта „Обучение на полицейски служители за превенция и разкриване на радикализация, насилствен екстремизъм и реч на омразата, по-специално прямо ромската общност” ще бъдат организирани и проведени общо 6 тридневни семинари /обучения/ за не по-малко от 240 полицейски служители.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии