13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Започва първи етап на ремонта на пътя Пазарджик-Белово

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

От утре – 21 април, започва поетапен ремонт на 40,6 км от път I-8 Белово-Пазарджик, в участъка от Пазарджик до Костенец при 147-ми км.

През миналата година бяха обновени над 27 км от първокласния път между Пазарджик и Пловдив.

Тази година дейностите са организирани в четири етапа и утре работата стартира в 10 км участък между пресичането с път III-8402 Варвара-Септември, в района на ханче Септември, и път II-84 в с. Звъничево.

За изпълнение на строително-монтажните дейности 10 км отсечка ще бъде затворена, а трафикът ще се осъществява по обходен маршрут: ханче Септември – с. Варвара – с. Ветрен дол – с. Братаница – с. Звъничево – Пазарджик, и обратно.

Достъпът до селата Лозен и Ковачево е осигурен по общинския път PAZ 2202. Ремонтът включва усилване на пътната основа, където е необходимо, асфалтобетонова настилка, подобряване на отводняването.

Отсечката ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка.

Срокът за завършване на ремонта в 10 км участък е юни 2021 г. Възложено е и проектиране на кръгово кръстовище при пресичането с третокласния път III-8402 Варвара – Септември, в района на ханче Септември, а целта е повишаване на безопасността на движение.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии