30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

10 са задържаните след полицейска операция в областта

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция. Тя е осъществена по разпореждане на Главния секретар на МВР и е свързана за противодействието на битовата престъпност, притежанието и разпространението на наркотици, осигуряването на пътната безопасност.

В акцията взеха участие служители от структурите на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

В хода на полицейските действия са проверени 892 човека, 739 моторни превозни средства, 10 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 27 автоморги и сервизи, 14 заложни къщи и 52 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. За установени престъпления са образувани 13 досъдебни производства по общия ред и 2 бързи производства., като в тази връзка са задържани 10 лица за срок от 24 часа.

Съставени са 71 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

Установени са извършителите на 7 кражби, в това число и домови, две обсебвания,  а трима са задържани за притежаване на наркотици.  

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии