7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

8 арестувани при полицейска акция в област Пазарджик

Mасирана специализирана полицейска операция, свързана с противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и пътната безопасност се проведе в област Пазарджик.

В нея взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в София и Пловдив.

В хода на акцията са проверени 1092 човека, 939 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 16 автоморги и сервизи, 22 заложни къщи и 86 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/.

Регистрирани са 18 престъпления, образувани са 8 досъдебни производства, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица.

Съставени са 79 акта за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи, както и 13 констативни протокола или актове от представители на други държавни контролни органи.

По време на полицейските действия в цялата област за разкрити извършителите на общо 8 кражби, като от тях 4 са домови, две са от работилници или стопански дворове и една от сградата на учебно заведение в Пазарджик.

Извършителите на посегателствата са във възрастовия диапазон между 14 и 66 години. Установена е самоличността на двама мъже от велинградските села Биркова и Горна Дъбева, които са нанесли побой в района на бензиностанция на млад мъж от съседното село Рохлева.

При проверки на адреси в септемврийското село Ковачево и на вила край Велинград полицаите са открили общо 11.250 килограма сух нарязан тютюн и 420 къса с цигари, всичките без бандерол.

Двама водачи на автомобили са засечени да управляват возилата си под въздействието на наркотици.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии