30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Допълнителни полицейски екипи ще следят за безопасността по пътищата през трите почивни дни

Във връзка с трите почивни дни се очаква интензивен трафик на автомобили по главните пътища, които преминават през областта. В тази връзка от ОДМВР-Пазарджик е планирано да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на най-невралгичните точки: АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище, Пазарджик-Пещера-Батак, Варвара-Велинград, Пещера-летовище Свети Константин. Батак- летовище „Цигов чарк”.

Полицейските служители ще подпомагат движението по най-натоварените пътни отсечки. Ще се извършват и засилени проверки на водачите по отношение употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, правоспособност. Активно са включени наличните технически средства за контрол на скоростните режими.

Надяваме се водачите да шофират разумно, със съобразена според моментната пътна обстановка скорост, да бъдат търпеливи и спокойни. Водачите на мотоциклети и мотопеди също да спазват правилата за движение по пътищата, да не предприемат рискови маневри и изпреварвания, които могат да доведат до тежки пътни инциденти.

Източник: ОДМВР-Пазарджик

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии