18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Глобиха лекар заради порнографски материали

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Районен съд – Добрич наложи административно наказание „глоба“ в размер на 3000 лева на 52-годишния А.П., предаден на съд от Районната прокуратура в града за това, че е държал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, които изглеждат ненавършили 18 години – престъпление по чл. 159, ал. 6 от НК.

По време на извършен мониторинг със специализирани софтуерни програми, чрез които се осъществява постоянен контрол на различни мрежи, използвани от потребители от цял свят за обмяна на файлове, е бил засечен потребител от българското интернет пространство, който разпространявал файлове, разпознати от базата данни като детска сексуална експлоатация. С оглед установеното, през май 2020 година било образувано досъдебно производство.

В хода на разследването станало ясно, че извършител на противозаконните действия бил 52-годишният А.П. – лекар-специализант в „Хирургичното отделение“ при МБАЛ- Добрич. В паметта на три преносими компютъра, собственост на обвиняемия, са намерени общо 8456 броя фото и видео файлове. Те били квалифицирани като порнографски материали, за създаването на които били използвани лица, които изглеждали като ненавършили 18 години.

Предвид наказанието, което законът предвижда за описаното по-горе престъпление, „лишаване от свобода“ до една година и глоба до две хиляди лева, чистото съдебно минало на обвиняемия и факта, че с деянието не са причинени имуществени вреди, Районната прокуратура в Добрич е внесла в съда предложение за прилагане разпоредбата на чл. 78а от НК за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии