11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Горски инспектори задържаха 47 броя трупи и камион в района на Батак

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите Пазарджик задържаха 47 броя трупи с общ обем 15 плътни кубически метра и товарен автомобил. Нарушението е констатирано в горските територии в района на Държавно горско стопанство – Батак. Проверяващите при извършване на рутинен обход за спазване на горското и ловно законодателство спират за проверка товарен автомобил МАН, транспортиращ дървесина. Дървеният материал от вида бял бор, едра строителна, не е бил маркиран с контролна горска марка и е бил без превозен билет.  

По случая инспектиращите са съставили два акта за установени административни нарушения по Закона за горите. Трупите и камионът са задържани.

Горските служители незабавно уведомяват органите на МВР. Предстои изпращане на сигнал от директора на РДГ-Пазарджик до Районна прокуратура гр. Пещера за установяване дали има извършено престъпление по Наказателния кодекс.

През изминалата седмица горските инспектори от РДГ-Пазарджик са извършили общо 704 проверки на складове за съхранение и преработка на дървесина, превозни средства, ловци и физически лица. Съставени са 14 констативни протокола и 15 акта по Закона за горите.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии