17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Изгоряха 180 дка широколистна гора край Величково

Вчера е получен сигнал за пожар на сухи треви (над фотоволтаичен парк) в землището на село Величково, съобщават от ГДПБЗН. На мястото на пожара са изпратени 4 противопожарни автомобила, 5 автомобила „Лада Нива“ и 1 микробус с общо 40 пожарникари от РСПБЗН – Пазарджик, Белово, Септември и Пещера.

В пожарогасенето са участвали и 4 служители от ДГС Пазарджик с „Тойота Хайлукс“ и 2 автомобила „Лада Нива“, както и доброволци от селата Величково и Бошуля.

В последствие пожарът се е разпространил в широколистна гора и сухи треви и храсти в землището на с. Величково и с. Бошуля на обща площ 800 дка. Унищожена е широколистна гора – 180 дка и посеви пшеница – 20 дка. Спасена е широколистна гора – 300 дка и житен блок – 10 дка. През тъмната чат от денонощието ще бъдат оставени 2 ПА на дежурство.

Петима пожарникари са гасили пожар в комбайн в землището на гр. Белово, в местността „Топлата вода“, става ясно от бюлетина на ГДПБЗН. Огънят е унищожил е комбайна, житен блок 0,5 дка и жито 4 т. (съхранявано в комбайна). Спасени са около 60 дка пшеница.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии