14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Иззеха 6 килограма бижута от златарски магазини в Пазарджик

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Районна прокуратура в Пазарджик наблюдава 9 досъдебни производства, образувани за престъпления против интелектуалната собственост.

След проведена специализирана полицейска операция, в която са участвали служители на Териториалната дирекция на ДАНС Пазарджик и ОД на МВР са претърсени девет търговски обекта – златарски магазини, намиращи се на територията на Пазарджик (централна градска част и кв. „Изток“).

При акцията са били иззети над 6 килограма изделия от благороден метал, предлагани като златни бижута, гравирани със знаци на известни търговски марки. Установено е, че търговците са използвали в  търговската си дейност без правно основание марките – обект на тези изключителни права.

Иззетите изделия са гривни, синджири, пръстени, обици и др. украшения, които са били изложени на витрините на магазините и в помещенията.  По досъдебните производства се извършват процесуално- следствени действия – разпити на свидетели, предстои да бъде назначена и изготвена ювелирна експертиза, която да установи дали иззетите вещи са от благороден метал, както и съдебно-маркова експертиза, която ще даде заключение дали маркировките върху артикулите са идентични или сходни с обекти на регистрирани търговски марки.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик. По закон предвиденото наказание за горепосоченото престъпление е лишаване от свобода от 1 до 6  години и глоба до 10 000 лв.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии