14.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Какви вреди нанася търговията с нелегални цигари?

С повече от 11 процента за 8 години е намаляло потреблението на нелегалните цигари. През второто тримесечие на 2015 г. използването на такива тютюневи изделия у нас е било 13.4%, с което България се у нареждала на 13-то място в ЕС. докато потреблението на цигари без български акцизен бандерол през 2022 г. според традиционното изследване на празните опаковки от цигари спада до 1,5% през четвъртото тримесечие на миналата година.

Освен финансовите загуби за бюджета, тези цигари са много опасни за здравето, предупреждават специалистите.

Поредният удар на правоохранителните органи срещу нелегалното производство и разпространение на цигари, бе нанесен на територията на област Пазарджик. В Калугерово, община Лесичово, бе разкрит склад за съхранението на цигари, произведени в незаконна фабрика в пазарджишкото село Гелеменово.

В склада бяха открити над 2100 мастербокса с повече от 1 милион цигари без бандерол. Освен за българския пазар, произведените количества са били предназначени и за няколко европейски държави.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии