12.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Кръвнина в размер на 1.2 млн. лева искат роднините на убитата Екатерина Каферинова

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Съдебен състав с председател съдия Красимир Комсалов и докладчик съдия Димитър Бишуров ще гледа делото срещу 74-годишния Минко Столарски по общия ред, тъй като подсъдимият пожела да чуе свидетелските показания, стана ясно на днешното разпоредително заседание. Срещу Столарски е повдигнато обвинение за това, че на 28 август 2022 г. във Велинград умишлено е умъртвил Екатерина Каферинова по особено мъчителен за убитата начин като я е удушил след спор за неуредени между тях имотни и парични взаимоотношения. Три дни след убийството Столарски, каза че съжалява за стореното.

Съдът отказа на защитата на обвиняемия да му промени мярката в по-лека въпреки изтъкнатата от адвокат Пламен Стоилов възраст на Столарски и влошеното му здравословно състояние.

Граждански искове за общо милион и двеста хиляди предявяват 4-ма роднини на убитата Каферинова – всеки от тях има парични претенции към подсъдимия в размер на 300 хиляди лева. Опитът на адвокатите на Столарски да извадят финансовите претенции извън наказателното дело останаха без успех, защото според съда гледането им няма да попречи на съдебното производство. Следващото заседание с разпит на свидетели и вещи лица е насрочено за 3 юли, а защитата на Минко Столарски ще може да обжалва пред Апелативен съд – Пловдив отказа на Окръжен съд – Пазарджик да промени мярката му за неотклонение в по-лека.

Подробности вижте в репортажа.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии