18.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Мъжът убил майка си остава в ареста

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Последният ден на месец септември в Пазарджик бе белязан от жестокото убийство на 74-годишна жена. Заподозрян и задържан за деянието бе нейният 41-годишен син Даниeл Машев. В хода на съдебното заседание, на което бе гледана поисканата от прокуратура мярка „задържане под стража“ стана ясно, че мъжът е криминално проявен, като провиненията му са свързани с наркотични вещества, има и една присъда.

Събрани са достатъчно материали и свидетелски показания, които сочат като извършител на тежкото престъпление именно Машев. Съдебно – психиатричната екпертиза е установила, че когато е извършил по особено жесток начин убийството на своята родителка, той е бил вменяем и е осъзнавал какво е извършил. И прокурора, и адвокатът на обвиняемия поискаха той да остане в ареста.

С оглед на криминалистичното му минало и фактът, че след като е убил майка си се е преоблякъл, напуснал е Пазарджик и се е укрил в Ляхово, където е открит от полицията, от държавното обвинение допускат, че ако излезе от ареста мъжът може да се укрие. Неговият адвокат Атанас Узунов пък заяви пред съда, че за неговия подзащитен е по-добре да остане в ограничена среда. Според него мъжът е опасен единствено за най-близкия си семеен кръг. Съобразявайки се с искането на прокуратурата, подкрепено от защитата, съдия Кристина Пунтева остави мъжа в ареста. Самият Даниeл Машев заяви, че няма какво да каже преди решението на съда.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии