18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Над 900 човека са проверени при акцията в Пещера

11 души са задържани в Пещера при специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спокойствие на гражданите.

Акцията е проведена в ранните сутрешни часове на 15 юли и нейният обхват е бил насочен в района на квартал „Луковица“ и периметъра около него. По време на полицейските действия са проверени 914 лица и 655 моторни превозни средства.

Засечени са четирима пияни шофьори, установен е случай на фалшива шофьорска книжка, два случая на нерегламентирано присъединяване към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж притежаващ метамфетамин, както и друг съхраняващ алкохол без бандерол. По случаите са образувани 10 досъдебни производства.

Униформените са съставили общо 52 акта и 34 фиша за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските лични документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи извършили нарушения. Съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи за срок до 24 часа са задържани 11 лица.

Съвместно с инспектори от четири други агенции са проверени 14 търговски обекта, при които са установени нарушения и компетентните институции за взели отношение. Комплексните действия на полицейските органи ще продължат на територията и на други населени места в областта.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии