17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Окончателно: 25 години затвор за мъж от Пазарджик убил бебето на приятелката си

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което С. Й., осъден за убийство на 11- месечно бебе. Тъй като подсъдимият е признал вината си и на първа инстанция делото е гледано по реда на съкратено съдебно следствие, наложеното му наказанието „доживотен затвор“ е заменено с лишаване от свобода от 25 години.

Апелативният съд е изпълнил задълженията си и е проверил законосъобразността на проведената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия окръжен съд, който действително не е имал основание да откаже провеждането на съкратено следствие, се казва в мотивите на Върховния касационен съд.

Подсъдимият С. Й. е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че на 23 ноември 2017 г. в Пазарджик е умъртвил бебето на приятелката си, докато тя била на работа.

Доказано е, че в продължение на няколко дни подсъдимият многократно е удрял и хапал момченцето, когато майката го оставяла на грижите му и отивала да проституира. На 23 ноември детето не спирало да плаче. За това С. Й. го дръпнал силно за ръката, то паднало на пода и ударило главата си в задния ръб на спалнята, но не млъкнало.

Той отново го дръпнал, при което то паднало и отново ударило главата си отзад, но не престанало да плаче. Затова той го ударил пет – шест пъти с юмруци по главата, коремчето и цялото тяло. То поплакало малко и заспало. Започнало да диша тежко и затова подсъдимият звъннал по телефона на майката да се прибира. Закарали бебето в болница, но то вече било мъртво.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и е влязло в сила.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии