Още няма обвиняем за убийството на детето в Момчилград

19.12.2017 16:28 842 Коментари: / Добави коментар Синя лампа
Още няма обвиняем за убийството на детето в Момчилград

Не е разкрит извършителят на убийството на 7-годишното момиченце в Момчилград, в ареста за 72 часа е майката, специалисти от Главната дирекция на националната полиция ще пристигнат в Кърджали, за да поемат случая.

Днес в Окръжната прокуратура в Кърджали пристигнаха главният прокурор Сотир Цацаров и директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Цацаров заяви, че към момента е назначена съдебно-медицинска експертиза, заключението се очаква към края на деня.

Установено е, че детето е починало след задушаване чрез притискане, а след това главата му е омотана с тиксо. Трима лекари работят по експертизата, двама са от Пловдив и един от Кърджали. Назначена е и комплексна експертиза - на ДНК и дактилоскопна.

Във връзка сме с Института по криминалистика и криминология на МВР и чрез ръководството на министерството сме осъществили необходимата координация, за да може до довечера или най-късно утре сутринта ДНК-експертизата да бъде готова, посочи главният прокурор.

Предстои назначаването на още една съдебно-медицинска експертиза, както и психиатрична, съдебно-техническа експертиза на мобилни телефони и преносим компютър ще потегли за София още днес и тя ще бъде извършена в рамките на максимум 48 часа, уточни той.

В момента се прави допълнителен оглед в апартамента, веднага след това предстои следствен експеримент с участието на майката, тя ще бъде подложена и на съдебно-медицинска експертиза. „Необходимо е координацията на местната полиция, както и на хората от Главната дирекция да бъде поета от по-опитни специалисти. До края на деня в Кърджали трябва да пристигне началникът на отдел „Убийства“ при Главната дирекция на националната полиция и началникът на отдел „Криминална полиция“. Това са максималните и най-добрите сили, с които разполагаме, целта е да разкрием убийството в рамките на съкратен срок. Работим със сравнително стеснен кръг от заподозрени“, каза Цацаров.

До момента не е повдигнато обвинение срещу майката за убийство, тя е обвинена в престъпление по член 182 от НК заради това, че е оставила без надзор детето и поради това е задържана за 72 часа.

Вече е възможно близките да приберат тялото на момиченцето и да организират погребението. „Не с призив, а с молба искам да се обърна към гражданите на Момчилград, в тази ситуация не мога да призовавам за разбиране. Единственото, което моля, е търпение – не безкрайно, а необходимо, за да можем да си свършим работата както ние, така и МВР. Мога да ги уверя, че се работи изключително усилено, действията, които се предприемат, са планирани. Не става дума за действия на лице, което е неустановен убиец или може да представлява някаква огромна заплаха за реда и сигурността в града. Става дума за един кръг, който малко или много се стеснява с всеки изминал час, работим по много версии“, заяви главният прокурор. Неговото изявление днес пред журналисти се оказа първата официална информация по случая след дългото мълчание на Окръжната прокуратура и полицията в Кърджали.

Напрежението в Момчилград продължава, местните хора настояват за отговори. /БГНЕС

 

Тагове: криминално
Споделете в:

Коментари

Топ новини

Иззеха голямо количество контрабандни цигари в Пазарджишко
04.07.2020 13:19 379
Иззеха голямо количество контрабандни цигари в Пазарджишко

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМ...

7 са заразените с COVID-19 в областта
04.07.2020 10:08 923
7 са заразените с COVID-19 в областта

РЗИ Пазарджик съобщава за седем потвърдени положителни проби за COVID-19. Чети...

Дъжд, гръмотевични бури и условия за градушки днес
04.07.2020 09:27 236
Дъжд, гръмотевични бури и условия за градушки днес

В по-голямата част от страната, с изключение на източните райони, ще се развива к...

ТМ+

Познавах ги - спомен за пазарджишки интелектуалци
04.06.2020 17:10 1457 Култура
Познавах ги - спомен за пазарджишки интелектуалци

Любители на писаното слово, общественици и родственици на пазарджишките творци и ...

За отговорността на властимащите
20.05.2020 14:31 726 Гледна точка
За отговорността на властимащите

Ние хората сме единствения вид на планетата, който може да следва свой интерес. Н...

Ученическите олимпиади ще се проведат на 27 и 28 юни
15.05.2020 11:07 622 Общество
Ученическите олимпиади ще се проведат на 27 и 28 юни

На 28 юни от 8,00 часа ще бъдат олимпиадите по „Български език и литература...

12 май - Международен ден на сестринството
12.05.2020 16:21 580 Общество
12 май - Международен ден на сестринството

Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни гри...