7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Отсъстващ психиатър отложи делото срещу убиеца на Каферинова

Окован убиецът на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова бе доведен в Окръжен съд Пазарджик за второто заседание. Делото се гледа по общия ред  тъй като подсъдимия пожела да чуе свидетелските показания на Александър Даскалов – близък до убитата Каферинова. На предишното заседание свидетеля не се яви, но днес бе в съдебната зала.

Съдебен състав с председател съдия Красимир Комсалов и докладчик съдия Димитър Бишуров изслушаха направените съдебно-медицински експертизи. От тях стана ясно, че жертвата е изпитвала болка и страдание преди да умре. От съдебно-психиатричната експертиза пък стана ясно, че Столарски е психично здрав и напълно е разбирал какво върши по време на убийството.

Припомняме, че срещу Столарски е повдигнато обвинение за това, че на 28 август 2022 г. във Велинград умишлено е умъртвил Екатерина Каферинова по особено мъчителен за убитата начин като я е удушил след спор за неуредени между тях имотни и парични взаимоотношения. Три дни след убийството Столарски, каза че съжалява за стореното.

На днешното заседание трябваше да бъде изслушана и съдебномедицинската експертиза на д-р Дора Атанасова. Нейното неявяване отложи делото за 6 ноември 2023 година.

Подробности вижте в репортажа.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии