10.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Отсъствието на адвокат отложи делото за прегазеното куче Роска

Делото срещу 52-годишният Николай Делийванов, който в края на миналата година прегази с джипа си куче на улица в Мало Конаре бе отложено. Причината за отлагането на заседанието бе заради здравословни проблеми на адвоката на обвиняемия Ралица Филипова.

Припомняме, че Делийванов е обвинен, че на 24.12.2021 г. в с. Мало Конаре по особено мъчителен начин е проявил жестокост към гръбначно животно – прегазил е куче на име Роска и му е причинил множество травми. Съдебният процес по казуса започна през юни, като първото заседание бе отложено поради неявяване на свидетели.

Тогава се разбра, че по искане на прокуратурата са проведени разпити на свидетели и на водача, изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

Случаят взриви обществеността, след като зоолюбители разпространиха в социалните мрежи видео, на което се вижда прегазването на Роска. Вълната от недоволство бе предизвикана заради съмнения в умисъл – клипът показва как джипът се отклонява от пътя си и минава през тялото на спящото в близост четириного. Мъжът обаче обясни, че се е опитвал да заобиколи трактор, който не попада в обхвата на камерата.

Бездомното животно бе спасено, след като с дарителска кампания бяха събрани средства за лечението му. По-късно кучето бе осиновено в чужбина. Следващото заседание по делото е насрочено за 20 октомври тази година.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии