13.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Парична гаранция за младежа, който блъсна и уби възрастна жена в Добровница

Младежът, който блъсна и уби възрастна жена в Добровница бе освободен под парична гаранция. 11- класникът от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии ще трябва да плати 3000 лева за свободата си. Гаранцията подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Пловдив в 3-дневен срок.

Припомняме, че на 21 май при маневра на заден ход неправоспособен младеж от Добровница блъсна възрастна жена, която по-късно почина в болницата. Ден след това млади майки от селото се събраха на импровизиран протест с искане за по-строг контрол в населените места.

Пет дни след трагичния инцидент 19-годишният Васил Елинов бе докаран в Окръжен съд с белезници. Той бе посрещнат от своите родители, които се надяваха синът им да бъде освободен.

Ученикът от Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии е обвинен за това, че на 21 май  като неправоспособен водач при управление на лек автомобил в Добровница, е нарушил правилата за движение по пътищата – предизвикал е пътно-транспортно произшествие, като при движение на заден ход е блъснал 93-годишна пешеходка, вследствие на което жената е починала по-късно в болница.

От събраните по делото доказателства съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че Васил Елинов е извършил престъплението, за което е обвинен. Младежът не е осъждан, няма регистрирани заявителски материали в полицията, въпреки че преди няколко месеца той отново е заловен да шофира мотопед без шофьорска книжка. Тогава му е издадено наказателно постановление и съставен електронен фиш. В съдебната зала Васил каза, че се чувства виновен и съжалява. Помоли да бъде освободен.

Съдът отчете добрите характеристични данни на младежа и факта, че след извършване на деянието е оказал помощ на пострадалата, като веднага я е превозил до Центърът за спешна помощ в Пазарджик. Според съдията не е налице и реална опасност той да се укрие, тъй като има трайно установено местожителство и постоянен адрес в страната. Всичко това даде основание на съдията да освободи 19-годишният Васил под парична гаранция в размер на 3000 лева.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии