28.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 юли, 2024

Пазарджишкият убиец остава в ареста

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 52-годишния И.Н. от гр. Пазарджик.

Същият е обвинен за това, че на 4 април 2020 год. в дома си е убил 31-годишния Н.Ш. като го е намушкал с нож в областта на сърцето и шията. За това деяние в закона е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че И.Н. е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът отчете високата обществена опасност на деянието, лошите характеристични данни и криминалистична справка за обвиняемия, който е осъждан 9 пъти, има изградени трайни престъпни навици и е изключително агресивен след употреба на алкохол.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 април 2020 год. от 10,00 ч.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии