12.9 C
Пазарджик
сряда, 28 февруари, 2024

Побойникът от Панагюрище остава в ареста

На 13 януари трима мъже нападат 46 годишен мъж пред училище в Панагюрище. Те му нанасят жесток побой пред очите на десет годишното му дете. Ден по-късно от полицията и прокуратурата съобщиха, че след нападението са образувани две досъдебни производства, наблюдавани от Районна прокуратура – Пазарджик.

Първото е за нанасяне на средна телесна повреда, а второто за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение. По Закона за МВР бяха задържани трима мъже – на 35 г., 39 г. и 52 г.

При извършени действия по разследването у 35-годишния мъж е бил открит незаконно притежаван боен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси. В последствие пазарджишкият окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Панагюрище, с което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Иван Балабанов. Той е обвинен за това, че на 13 януари тази година в град Панагюрище е държал боен пистолет с 13 бр. патрони без надлежно разрешително. Окръжния съд съобрази мотивите на първоинстанционния съд, че обвиняемия е извършил престъплението, за което е обвинен.

Съдът споделя и изводът, че е налице опасност от укриване и извършване на ново престъпление, с оглед повдигнатото му тежко обвинение и обстоятелството, че не е семеен, не е трудово ангажиран, а има значителни доходи за 2019 г. Определението на Окръжен съд – Пазарджик е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. С оглед спазване на правилата при разглеждане на делата от този вид в условията на епидемиологична обстановка, с обвиняемия беше осъществява видеоконферентна връзка по Skype система в Затвора – Пазарджик.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии