7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Прокуратурата привлече като обвиняем кандидат за депутат от нашата област

ЦИК даде разрешение кандидат за народен представител, регистриран в листа от РИК-Пазарджик, да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство. Централната избирателна комисия взе решението за Христо Петков тази вечер.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 29.10.2021 г. в гр. Пловдив Х.П. управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – канабис, включено в списъка на наркотичните вещества с висока степен на риск за общественото здраве. Наличието на наркотичното вещество е установено с тест за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози „Drug Check 3000“ – престъпление по чл. 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл. 219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и предявяване на обвинение спрямо Х.П. за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Като кандидат за народен представител Х.П. е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбата на чл. 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии