27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

С протест пред съда започна делото срещу убиеца Никола Райчев

Никола Райчев остава в ареста до следващото заседание, което ще бъде на 11 юли

Близо 9 месеца след жестокото убийство на 21-годишния Ангел Здравков, делото влезе в съда. Почерненото семейство, близки и приятели на убитото момче отново се събраха на протест и настояват за справедливо наказание.

„Няма такава присъда за загуба на дете. Това е най-тежкото нещо, което може да се случи на един родител. Никога не съм си представяла, че може да ми се случи такова нещо, но ето, случи се. Трябва да се подкрепяме, родителите да говорят с децата си, всичко трябва да се промени, ама не знам дали ще се случи,“ заяви Михаела Здравкова – майка на убития Ангел.

„В България не е предвидено смъртно наказание, затова искаме доживотен затвор без право на замяна, ако е възможно, в противен случай – доживотен затвор,“ заяви пред Телемедиа Борислав Павлов.

Стефани Тасева допълни: „В случая трябва да променим законите, защото убиецът си е убиец. Особено когато е направено по хладнокръвен начин. Това е замислено и всеки трябва да си понесе последствията.“

Ножът, с който е убит Ангел, все още не е открит.

„Направено е всичко възможно да се открие ножът, с който е извършено убийството, но въпреки неуморната работа на полицейските органи, не го намерихме,“ заяви прокурор Георги Кацаров.

„Съжалявам“ беа единственото, което Райчев каза в съдебна зала.

На разпоредителното заседание бе и майка му – Гергана Михайлова, която първоначално бе негов защитник, а в последствие беше заличена като такава, тъй като е била разпитвана и като свидетел. Съдът не уважи искането на адвоката му за изменение на мярката на по-лека – домашен арест.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии