7.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Ще взривят комина в старата оцетна фабрика в Пазарджик

45-метров комин, намиращ се в бившата оцетна фабрика в Пазарджик ще бъде взривен утре. От мерки за сигурност служители на полицията ще обезопасят периметъра около фабриката, за да осигурят безопасността на живеещите в непосредствена близост. Коминът се намира на бул. „Кочо Честименски“ 44 в пазарджишкия кв. Младост.
Коминът ще бъде взривен от лицензирана за тази дейност софийска фирма.
От Районното управление на полицията в Пазарджик съобщават, че    ще предприемат действия по изграждане на безопасен периметър по време на подготовката и непосредственото извършване на взривните работи. В района около сградата са разлепени и информационни брошури за запознаване на живеещите наблизо хора от квартала. Въпреки, че от полицията успокояват, че риск за материални щети по сградите около фабриката няма, хората са притеснени:
Преди и по време на взривяването на комина ще бъде затворена за движение улица „Кочо Честименски“ от служители на сектор „Пътна полиция”, а периметъра около съоръжението ще бъде отцепено от полицейски екипи. Специалистите съветват гражданите, чиито жилища попадат в охраняемата зона да спазват указанията на охраняващите полицаи и да не създават паника.

 

 

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии