20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

След смъртта на детето в Братаница е образувано следствено дело за смърт по непредпазливост

Малко след 11.30 часа 8-годишната Моника и по-малкият ѝ брат пресичали на пешеходна пътека главния път в село Братаница. В този момент момиченцето е блъснато от лек автомобил.

Сред първите озовали се на произшествието е Десислава. Тя е обучена да оказва първа помощ и прави всичко възможно да поддържа жизнените показатели на детето докато дойдат медиците.

Според хората медицинският екип се е забавил много. Когато те идват детето е още живо. Според директора на Центъра за спешна медицинска помощ техен екип е бил на мястото на десетата минута.

Детето е било все още живо, когато е прието в МБАЛ Пазарджик, където по-късно е починало. Въпреки че, автомобилът не е обозначен, се оказва служебен и е управляван от служител на ОДМВР Пазарджик. По случая е образувано следствено дело за смърт по непредпазливост, съобщи окръжния прокурор на Пазарджик Анелия Кузманова, която лично направи оглед на мястото.

Шофьорът е задържан за 24 часа.

Предстоят разпити на свидетели, както и назначаване на автотехническа и съдебномедицинска експертизи.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии