10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Спецакция на Полицията, ето какви са нарушенията

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Масирана специализирана полицейска операция се проведе на територията на региона през изминалото денонощие. В нея се включиха служители от структурите от отделите «Криминална полиция» и «Охранителна полиция», районните управления, сектор «Пътна полиция», подпомогнати от екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Полицейските дейности обхванаха повечето населени места в областта, като основно вниманието беше насочена към малките и най-отдалечените.

Извършени са проверки на 30 увеселителни и питейни заведения, на 45 търговски обекти, 17 заложни къщи и още толкова пунктове за изкупуване на метални отпадъци. Полицаите са проверили още 1080 моторни превозни средства и 1373 човека.

За установени нарушения са съставени 66 акта. Регистрирани са общо 24 престъпления, образувани са 7 досъдебни производства по общия ред и 8 бързи производства. По Закона на МВР са задържани 9 човека.

Установени са извършителите на 3 домови кражби, 4 кражби от търговски обекти и 2 кражби на мобилни телефони.

Засечени са един тийнейджър, две жени и трима мъже притежаващи наркотични вещества. От тях криминалистите са иззели общо 8 пакетчета с хероин, 52 топчета или пакетчета със синтетичен канабиноид.

Иззети са 7 кубика незаконно добита дървесина. Два са случаите на продажба на дрехи и обувки носещи логото на известни търговски марки. Иззети са общо 78 артикула от търговци в района на градския пазар в областния град.

Подобни активни и масирани полицейски действия за противодействие на битовата престъпност, на притежанието и разпространението на наркотици ще продължат и за напред.

 

Източник: Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии