30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

Усложнена обстановка в областите Смолян и Благоевград

За периода от 00:00 часа до 24:00 часа на 11.12.2021 г., звената за “Пожарна безопасност и защита на населението” /ПБЗН/ при Столичната и Регионалните Дирекции ПБЗН на Главна дирекция ПБЗН – МВР са отработили общо 45 сигнала свързани с влошената метеорологична обстановка.

От тях 4 сигнала са за отстраняване на опасни предмети, 12 сигнала за паднали дървета и 29 сигнала за отводнявания. Най-много сигнали са получени в област Благоевград – 23 броя.

Ограничено е движението на товарни МПС по път ІІІ-866 Девин – Кричим. Пътят е подкопан в района на КПП Девин от придошлата река Въча. Леките коли преминават с повишено внимание. Движението се регулира от пътна полиция.
Движението по път ІІ-86 Смолян – Чепеларе при км 80 се осъществява двупосочно в едната лента поради паднали големи дървета на пътя. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Шофьорите преминавата с повишено внимание.

Временно е ограниченo движението по път ІІІ-866 Смолян – Девин в участъка между с. Широка лъка и с. Стойките. Пътят е подкопан от придошлата река и е опасен за преминаване.

Обходен маршрут: Смолян – Асеновград – Кричим – Девин и обратно.

Движението се регулира от пътна полиция.
Временно е ограничено движението по път ІІІ-104 Невестино – Бобошево поради активно свлачище след разклона за с. Вуково в посока Невестино. Обходен маршрут: през АМ „Струма“.

Източник: ГДПБЗН, АПИ

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии