27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

Всяко второ българско дете е ставало жертва на кибертормоз

Тревожната статистика бе представена на 5-та дискусия „Заедно в борбата с кибертормоза на деца“ на която Пазарджик бе домакин

Поредицата дискусии са част от програма „Киберзащитници“, която цели да служи като източник на информация при превенция на кибертормоза срещу деца.

По-строги наказания за тормоза на деца в интернет и национална програма за защита на учениците в онлайн пространството. Това са част от мерките, които бяха обсъдени по време на специализиран форум в Пазарджик, озаглавен “Заедно в борбата с кибертормоза на деца”.

Домакинът на форумът Петър Куленски декларира, че общината ще съдейства по всякакъв начин на дейностите по програма „Киберзащитници“.

Целта на програмата е всяко училище да се превърне в най-безопасното от гледна точка на детски кибертормоз. С общи усилия това може да се постигне, каза областният управител Валентина Кайтазова.

Последното проучване на Българска академия за сигурност, съвместно с Държавна агенция за закрила на детето, отчита 12.6% намаляване на броя на пострадалите деца в мрежата за последните две години, което и е целта на програма „Киберзащитници“.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии