31.8 C
Пазарджик
вторник, 25 юни, 2024

Започна делото срещу Христо Спасов

Една година след като 31-годишният Христо Спасов от Велинград преби майка си и уби своята баба, Окръжният съд даде ход на делото срещу него. В първото заседание петлечнния съдебен състав изслуша 9 свиделети.

Първа свидетелствата майката Мария, която не се възползва от правото си да откаже. 
Във фаталния 24 февруари 2019 година обвиняемият Христо без причина започнал да удря майка си, да троши мебели и вещи в стаята на баба си. В един момент успял да заключи родителката си в кухнята. Там тя успяла да чуе собствената си майка да моли внука си да спре. Когато успяла да извика помощ и дошли лекари те само констатирали смъртта на възрастната жена, кято имала следи от наранявания.

Пред съда Мария Спасова сподели, че поне две години по-рано синът и започнал да се променя, да се затваря в себе си. В деня на убийството бил изнервен, никога обаче преди това не бил проявявал агресия. Въпреки че преди година Мария губи майка си, в съда тя заяви, че за нея това е нещастен случай, семейна трагедия. Тя бе категорична пред съда, че синът и не го е направил умишлено и има нужда от професионално лечение.
В същото време прокурора по делото заяви, че Христо Спасов е обвинен, че е убил баба си по мъчителен и с жестокост начин.
Делото ще продължи на 18 март с разпит на още свидетели и експертизи, изготвени от вещи лица.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии