13.9 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

Бадминтонисти от клуб „Георги Бенковски“ завоюваха бронзов медал на Държавното първенство

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Двойката Георги Ризов/Стоян Кинов спечелиха бронзов медал на провелия се Държавен личен шампионат до 17 години по бадминтон за юноши и девойки в Хасково. В състава от клуб „Георги Бенковски“ Георги Ризов и Йоана Йорданова са ученици в Спортно училище Пазарджик, а останалите са Стоян Кинов, Зара Запринова и Ива Керемидчиева.

В надпреварата участваха 77 състезатели от цяла България. В дисциплината двойки юноши Георги Ризов и Стоян Кинов победиха първо Петър Колев и Илиян Лепиров с 2:0 гейма, след това Илиян Богданов и Петър Санков 2:0 (Оряхово) и така завоюваха бронзовия медал, като на полуфинала бяха спрени от Георги Киров и Явор Христов от Стара Загора.

На единично юноши момчетата от клуба стигнаха до 1/8-финал. Треньори в клуб „Георги Бенковски“ са Димитрийка Димитрова и Анелия Димова.
В Стара Загора се проведе и Държавен личен шампионат до 15 години в периода. Клубът взе участие само с девойки в състав Елена Адова, Виктория Лукова, Теодора Георгиева и Цветелина Карагьозова.

Участниците бяха 105 от цяла България.

В дисциплината единично девойки всички играха квалификаци, но само Елена Адова успя да се класира в основна схема. На смесени двойки Елена Адова и Николай Георгиев от Гълъбово, както и Виктория Лукова и Станислав Иванов от Велико Търново също успяха да влязат в основна схема, като Виктория Лукова и Станислав Иванов загубиха на 1/16-финал от Адова и Георгиев от Гълъбово с 1:2 гейма.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии