1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Баскетбол за деца със СОП от детска градина Слънчо

Детска градина „Слънчо“ в Пазарджик – с национален приз от Спешъл Олимпикс за 2021 година. Нагардата е за отлична организация на спортни празници с участието на деца със специални образователни потребности. И тази година учебното заведение се включи в Европейската баскетболна седмица.

Спортният празник събра в спортна зала “Иван Симеонов” децата и техните учители, родители и приятели, а отборът на баскетболния Хебър отново бе партньор на кампанията.

С танц на мажоретките от „Мистерия“ бе даден стартът на баскетбония празник на детска градина „Слънчо“ в Пазарджик. В момента там се обучават 14 деца със специални образователни потребности.

Общата цел на иницитаивата e да бъде разширен достъпът до спорт за децата с интелектуални затруднения в България. Затова и община Пазарджик застава зад тази кауза.

С думи на благодарност към присъстващите се обърна и началникът на РУО-Пазарджик Дора Дулчева.

Редом до децата застанаха баскетболистите от отбора на Хебър. Заедно с децата, те показаха как се играе баскетбол. А за настроението на присъстващите се погрижиа малките таланти на детската градина.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика вече над 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии