20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Баскетболен турнир събра над 1000 лв. в подкрепа на Александър Гайдев

Във Велинград се проведе благотворителен баскетболен турнир. Благородната инициатива на група любители на спорта бе да подпомогнат кампанията по набиране на средства в подкрепа на Александър Гайдев. Баскетболните фенове в курорта събраха малко над 1200 лева.

 

В благородната инициатива за подпомагане лечението на Александър Гайдев от Велинград се включиха общо 12 отбора – 10 мъжки и 2 женски. Според условията на турнира, отборите бяха съставени от трима баскетболисти и една резерва по избор. Пак според регламента на аматьорския турнир срещите продължаваха до отбелязването на 15 точки. Поради големия интерес срещите се играха в продължение на 6 часа.

 

В надпреварата победител стана отборът “Олд скуул” с капитана Михайл Гяхов, а второто място зае тимът с капитан Венцислав Пеев. В спортната зала на градския стадион във Велинград бе поставена кутия за дарения, а събраната сума от турнира бе в размер на 1270 лева. Парите вече са предадени за подпомагане на кампанията в подкрепа на Александър Гайдев. Той има нужда от спешната подмяна на батериите на поставения му преди 2 години спаспециален имплант. Необходимата сума затова е в размер на 30 000 лева. Кампанията по набиране на средства продължава.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии