30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

Двама състезатели на СК Кодокан участват на Европейско по джудо за мъже

Двамата изявени джудисти на СК „Кодокан“ – Мариян Палев, ученик в Спортното училище, и Борислав Владов заминават за Загреб, където на 1-и и 2 май ще се проведе Европейската купа за мъже.

„Надеждите ни за победа са големи, тъй като двамата имат вече много добра подготовка и са в отлична форма“, коментира Георги Георгиев – директор на Спортното училище и президент на СК „Кодокан“.

Непосредствено преди началото на Европейското десетокласникът от Спортното училище Мариян Палев и Борислав Владов направиха десетдневен лагер в Словакия заедно с още двама състезатели от националния отбор по джудо. Там те тренираха много сериозно с още около 800 състезатели от цяла Европа.

Сега в Загреб пред двамата джудисти на СК „Кодокан“ стои сериозно предизвикателство, тъй като на Европейското за мъже ще участват над 600 джудисти от 48 държави. Престижното състезание носи точки и за класиране в световната ранглиста.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии