10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Трима джудисти от Пазарджик представят България на Младежката олимпиада

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Трима състезатели на СК “Кодокан“ представят страната ни Европейския младежки олимпийски фестивал. Това са Емил Вълчев (кат. 81кг) – европейски вицешампион за кадети, Георги Дамянов (кат. 60 кг) и Димитър Куртаков (кат. +90 кг). И тримата са ученици в Спортното училище в Пазарджик.

Джудистите ни ще се състезават най-напред в индивидуалната надпревара, като първи на татамито ще излезе Георги Дамянов – на 26 юли. Веднага на следващия ден – 27 юли, в надпреварата за медали се включва и Емил Вълчев, за когото тази година е особено успешна, след като успя да завоюва вицешампионската титла на Европейското първенство за кадети в Португалия преди месец. На 28 юли са срещите на Димитър Куртаков.

Освен тримата състезатели на „Кодокан“ в отбора по джудо са и три девойки – София Рангелова (48 кг), Емилия Апостолова (63 кг) и Надие Жаафар (над 63 кг). На 29 юли шестимата представители на България ще се състезават за отборната титла.

Младите джудисти са водени от треньорите Ганчо Дойков и Виден Василев.

Младежката олимпиада тази година се провежда от 23 до 27 юли в Марибор, Словения.  Във фестивала участват близо 3600 спортисти от 50 държави. Всички те ще се борят за медали в общо в 21 спорта.

Европейският младежки олимпийски фестивал се провежда под егидата на Международния олимпийски комитет и е едно от най-важните събития за младите спортисти, които искат да придобият международен опит. “Малката олимпиада“, както наричат фестивала, следва схемата на олимпийските игри – има церемонии по откриване и закриване, олимпийският огън гори по време на целия фестивал, националните химни се изпълняват в чест на победителите, вдигат се знамената на страните на медалистите.

На предишното издание на фестивала „Кодокан“ и Спортното училище отново имаха свои представители – Мариян Палев, Христо Вълков и Радина Сербезова.
 

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии