20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

ФК „Свобода“ се отказа от участие в Югозападна трета лига

Мъжкият тим на ФК „Свобода“ се отказва от участието си в Югозападната трета лига. Това обяви днес кметът на Пещера Николай Зайчев. За съжаление на феновете футболният клуб няма да участват и в по-долните групи.

 

Официално ФК „Свобода“ няма да стартира участието си в новото първенство на Югозападната трета лига. До това трудно за клуба и община Пещера решение се стига поради липстата на достатъчно средства.

 

Това обаче коства много както на общината, така и на ръководството на клуба. Изчисления от последните години показват, че за нормалното функциониране на отбор в Югозападна трета група са необходими между 200 и 250 хил. лева. За предходния сезон финансирането е било основно от спонсори с дотации от община Пещера. Кметът Николай Зайчев припомни, че в края на миналата година със свое решение общинските съветници са отпуснали и допълнителни 20 000 лева, за да може клубът да завърши сезона.

 

Зайчев посочи още, че клубът не е работил и по една от основните си задачи – създаването на добра Детско-юношеска футболна школа.

 

Очаква се начело на Детско-юношеската школа да застанат досегашният наставник на мъжкия отбор на „Свобода“ Георги Мечечиев и неговият помощник Явор Въндев.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии