Красимир Балъков подаде оставка

18.10.2019 16:39 1693 Коментари: / Добави коментар Източник: БГНЕС Редактор: Христина Владимирова Футбол
Красимир Балъков подаде оставка

Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов.

„Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно. Михаил Касабов ще изпълнява длъжността временно. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде насрочена датата за нов конгрес. На следващия Изпълком ще бъде предложен и нов треньор“, заяви Стефанов.

Също така стана ясно, че Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев няма да се кандидатират за нов президент.

„Неприятен ден за мен, първо искам да благодаря на Борислав Михайлов за това, което той направи в последните 15 години, това е негово лично решение. Моята главна задача е да насрочим нов Конгрес - аз искам да заявя, че ще свикам заседание на Изпълкома, на него г-н Лечков ще направи предложение за нов селекционер. На следващия Конгрес няма да се кандидатирам за президент на БФС“, заяви твърдо Касабов.

„Движим се по правилата на УЕФА, ще бъде специално уведомени кога ще се свика следващия Изпълком, ще вземем решение за датата на Конгреса. Не е лесно, виждате колко бързо се случват събитията. Искам да изразя разочарованието си от раздялата с Краси, който е мой много добър приятел. Опитахме се да му дадем възможност, но резултатите липсват не само като голове, но и като начин на игра и мотивация“, сподели Йордан Лечков по повод оставката на вече бившия селекционер на националите Красимир Балъков.

Той погледна и към изминалия 14-годишен престой на Борислав Михайлов начело на Съюза. Днес бившият вратарт на България говори пред медиите, след като подаде своята оставка като президент на БФС. "Аз съм от първия месец с г-н Михайлов и понеже се получава много голям негатив спрямо нас, без да сме толкова виновни, БФС беше в отчайващо състояние, когато ние пристигнахме през 2005-та. Това, което ние постигнахме, не е никак малко. Ние не произвеждаме български футболисти. Не мога да си го спестя, футболът е отражение на всичко това, което се случва в държавата. Според нас сме направили някаква градивна визия, това не е само наша задължение, а и на футболистите, на треньорите, на държавата като държава. Ние нямаме един нормален стадион. Колегите пак ми гласуваха доверие, ако някой мисли, че аз съм пречката, ще си подам оставката на момента, но за мен това е бягане от отговорност. Дали сме още веднъж пълна свобода на треньорите как ще играят и т.н, но, за съжаление, тези резултати лиспват. Въпреки това, доколкото разбирам, през Лигата на нациите може да играем баражи, но през това време трябва да се работи за това голямо предизвикателство – да направим всичко възможно поне веднъж да играем на голям международен форум", каза още той.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

РЗИ с новини за отрицателни проби за Ковид-19
05.04.2020 17:19 1795
РЗИ с новини за отрицателни проби за Ковид-19

РЗИ Пазарджик, съобщи че пробите на контактните с народния представител Даниела М...

Дъждът разруши диги на р.Марица
05.04.2020 14:41 2210
Дъждът разруши диги на р.Марица

Областният управител Стефан Мирев е на пътя Ветрен - Септември. След падналите об...

КПП-та пред квартал "Луковица" в Пещера
05.04.2020 14:04 3983
КПП-та пред квартал "Луковица" в Пещера

От 7.30 тази сутрин влизането и излизането от ромския квартал Луковица в Пещера с...

ТМ+

Инж. Емил Йончев с призив в помощ на МБАЛ - Пазарджик
01.04.2020 19:05 5738 Общество
Инж. Емил Йончев с призив в помощ на МБАЛ - Пазарджик

П Р И З И В !!! БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ от  Ротари клуб Пазарджик УВАЖАЕМИ...

Сдружението на предприемачите в Пазарджик с призив за подпомагане на медиците
25.03.2020 18:10 1369 Акценти
Сдружението на предприемачите в Пазарджик с призив за подпомагане на медиците

П Р И З И В до правещите бизнес в Община Пазарджик инициативни и можещи х...

Медиите в Пазарджик с призив за навременна информация за COVID-19
24.03.2020 17:44 3622 Общество
Медиите в Пазарджик с призив за навременна информация за COVID-19

До председателя на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса До Директора ...

Окончателно - Марин Рачев вече не е кмет на община Септември
06.03.2020 13:44 8476 Акценти
Окончателно - Марин Рачев вече не е кмет на община Септември

Официално Общинската избирателна комисия в Септември прекрати предсрочно пълномощ...