Красимир Балъков подаде оставка

18.10.2019 16:39 1582 Коментари: / Добави коментар Източник: БГНЕС Редактор: Христина Владимирова Футбол
Красимир Балъков подаде оставка

Националният селекционер Красимир Балъков подаде оставка, съобщи членът на изпълнителния комитет на Българския футболен съюз Венцеслав Стефанов.

„Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно. Михаил Касабов ще изпълнява длъжността временно. Ще има нов Изпълком, на който ще бъде насрочена датата за нов конгрес. На следващия Изпълком ще бъде предложен и нов треньор“, заяви Стефанов.

Също така стана ясно, че Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев няма да се кандидатират за нов президент.

„Неприятен ден за мен, първо искам да благодаря на Борислав Михайлов за това, което той направи в последните 15 години, това е негово лично решение. Моята главна задача е да насрочим нов Конгрес - аз искам да заявя, че ще свикам заседание на Изпълкома, на него г-н Лечков ще направи предложение за нов селекционер. На следващия Конгрес няма да се кандидатирам за президент на БФС“, заяви твърдо Касабов.

„Движим се по правилата на УЕФА, ще бъде специално уведомени кога ще се свика следващия Изпълком, ще вземем решение за датата на Конгреса. Не е лесно, виждате колко бързо се случват събитията. Искам да изразя разочарованието си от раздялата с Краси, който е мой много добър приятел. Опитахме се да му дадем възможност, но резултатите липсват не само като голове, но и като начин на игра и мотивация“, сподели Йордан Лечков по повод оставката на вече бившия селекционер на националите Красимир Балъков.

Той погледна и към изминалия 14-годишен престой на Борислав Михайлов начело на Съюза. Днес бившият вратарт на България говори пред медиите, след като подаде своята оставка като президент на БФС. "Аз съм от първия месец с г-н Михайлов и понеже се получава много голям негатив спрямо нас, без да сме толкова виновни, БФС беше в отчайващо състояние, когато ние пристигнахме през 2005-та. Това, което ние постигнахме, не е никак малко. Ние не произвеждаме български футболисти. Не мога да си го спестя, футболът е отражение на всичко това, което се случва в държавата. Според нас сме направили някаква градивна визия, това не е само наша задължение, а и на футболистите, на треньорите, на държавата като държава. Ние нямаме един нормален стадион. Колегите пак ми гласуваха доверие, ако някой мисли, че аз съм пречката, ще си подам оставката на момента, но за мен това е бягане от отговорност. Дали сме още веднъж пълна свобода на треньорите как ще играят и т.н, но, за съжаление, тези резултати лиспват. Въпреки това, доколкото разбирам, през Лигата на нациите може да играем баражи, но през това време трябва да се работи за това голямо предизвикателство – да направим всичко възможно поне веднъж да играем на голям международен форум", каза още той.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Полицаи разказаха за работата си на децата от ДГ Юрий Гагарин
25.02.2020 12:25 79
Полицаи разказаха за работата си на децата от ДГ Юрий Гагарин

Полицаи от отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик гостуваха ...

Полицията с поредна акция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки
25.02.2020 12:01 176
Полицията с поредна акция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки

Полицията продължава със засилените проверки за противодействие на нелегалната тъ...

България се подготвя за случай коронавирус
25.02.2020 11:41 398
България се подготвя за случай коронавирус

България започна превантивно да се подготвя в случай на поява на болни от коронав...

ТМ+

Излезе от печат новата книга на Валери Иванов
17.02.2020 09:54 348 Култура
Излезе от печат новата книга на Валери Иванов

Обещана отдавна и дълго чакана, "Лириликон" вече е факт. Вярна на оригиналността ...

Чай, месо и зеленчуци за добро здраве през зимата
02.02.2020 15:37 705 Човек
Чай, месо и зеленчуци за добро здраве през зимата

Изтощителните и крайно ограничителни диети през зимния период са вредни за здраве...

Пътят за Пловдив е затворен напълно
31.01.2020 11:11 10041 Акценти
Пътят за Пловдив е затворен напълно

В 11 часа тази сутрин пътят за Пловдив, от Пазарджик до отбивката за Цалапица бе ...

След сигнал на Телемедиа разследват служители на БГ ТОЛ
23.01.2020 17:55 6041 Акценти
След сигнал на Телемедиа разследват служители на БГ ТОЛ

В рамките на месец ще станат ясни резултатите от вътрешна проверка на Пътната аге...