14.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Голям успех за Гергана Павлова от Националната универсиада

В Стара Загора се проведе Националната универсиада по Бадминтон, която е част Национална универсиада по различните видове спорт на България.


Гергана Павлова, която е състезателка на “ Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” и студентка индивидуално обучение в НСА-София е абсолютна, четирикратна Университетска шампионка по бадминтон, като убедително спечели титлите в единично жени, двойки жени и смесени двойки, а също така и отборното първенство.


На единично жени Гери победи убедително на финала с 2:0 гейма Михаела Златанова (УНСС-Виктори-София), на двойки жени с партньорка Анжела Василева- НСА-София победиха също убедително с 2:0 гейма Габриела Атанасова/ Петя Касабова- ( ПУ-Пловдив и БК-Гълъбово), а на смесени двойки с партньор Георги Ризов( НСА-София) победиха трудно с 21:19/21:19 Цветомир Стоянов/ Анжела Василева( НСА-София)


С четирите си титли Гергана Павлова се завърна на пътя на титлите и защити името на родния си клуб, което защитава “ Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” и името на университета си “НСА”-София.


Така Гери се класира и за Националният университетски отбор за участие на Европейската универсиада в Дебрецен-Унгария през месец Юли тази година.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии