27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Наградиха най-добрите в работническия спорт на Пазарджик за 2019

Над 1000 участници от 31 фирми и организации се включиха в 22-то издание на Общинските работнически спортни игри в Пазарджик. Традиционната „Вечер на спортиста“ беше открита от председателя на Общинския работнически спортен клуб и почетен гражданин на Пазарджик – Иван Симеонов.

Над 180 души станаха свидетели на церемонията, с която официално бяха закрити есенните работнически спортни игри „Спортна есен -2019“. По традиция най – добрите 10 спортисти в различните дисциплини бяха наградени от кмета на общината Тодор Попов.

В ТОП 10  на най-добрите спортисти тази година попадат Ангел Кръстев от Регионалната колегия на стоматолозите – тенис на корт, Галина Пенчева от ВиК – тенис на маса, Димитър Кобаков от МВР – лека атлетика, Димитър Коритаров от Пожарната – волейбол, Илияна Лупова от ОД на МВР – волейбол, Иванка Зашева от Ди Ес Смит – лека атлетика. Тя получи и специалната награда на Телекабел.

В топ 10 на наградените попадат още Спас Чалъков от ОД на МВР – шахмат, Стоян Кордов тенис на маса – Пожарната, Надежда Кузерманова Център „Човеколюбие” – шахмат, Станислав Чочков Спортно училище – футбол.
Отличени за постигнати резултати през 2019-та бяха и работнически колективи. Купата на областния управител и първо място в комплексното класиране на работническия спорт за 2019 г. при трудовите колективи за пореден път стана притежание на Затвора.

Служителите от ОД на МВР заеха второто място и купата на кмета. Купата на Общинския съвет отиде при третите в крайното подреждане – Общинска администрация.

Колективът на В и К Пазарджик взе 4-то място и купата на Общонародна фондация „Христо Ботев“, връчена им лично от племенникът на големия наш революционер Боян Ботев. Призът на КНСБ и пето място в подреждането грабна колективът на „Ди Ес Смит”, а този на КТ „Подкрепа“ отиде при Пожарната.

Купата за масово участие и този път вдигна Център Човеколюбие. Специална купа на организаторите бе връчена и на фирма „Райс” за дебют в спортните игри „Спортна есен’2019”. 
По случай 60-годишен юбилей през 2019-та година председателят на Общинските работнически спортни игри Иван Симеонов награди дългогодишният участник в работническите игри Георги Георгиев („Ековита”). 
Част от церемонията бяха и танцьорите от състав „Албена” с р-л Елена Велева и от фолклотен състав „Чудесия“ с ръководител Таня Димитрова.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии