8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Париж набира доброволци за Олимпийските игри

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Организаторите на Олимпийските игри в Париж започват кампания за набиране на 45 000 доброволци, без които провеждането на най-големия спортен форум ще бъде практически невъзможно. Кандидатите ще имат възможност да се докоснат до най-големите звезди в спорта, но няма да получат заплащане за труда си.

Организаторите вече обявиха слогана, че „Игрите са отворени за всички“, заради което ще опитат да вземат и поне 3000 доброволци с различни физически затруднения. Френският министър на хората с увреждания Женевиев Дарюсек нарече това решение „фантастична възможност“ за включването на тези хора като равноправни членове на обществото.

Кандидатите за доброволци на Олимпийските игри могат да подават своите документи от сряда, 22 март, до 3 май. За да имат шанс да бъдат одобрени, те трябва да говорят свободно английски или френски и да бъдат свободни за период от поне 10 дни по време на Олимпийските и Паралимпийските игри догодина. Кандидатите могат да кандидатстват от всяка една държава по света, но ако са извън Европа и шенгенската зона ще се нуждаят от допълнителни документи.
Кои ще бъдат избрани ще стане ясно в периода септември – декември през тази година.

Източник: БНТ

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии