25.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Пазарджик прие турнир за деца от ЦНСТ

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Първи Зонален турнир за деца от Центрове за настаняване от семеен тип се проведе в Пазарджик. Той бе организиран от Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува“, Федерацията за деца и младежи в риск и община Пазарджик. Участие в турнира взеха отбори от 7 ЦНСТ от Пазарджик, Лесичово, Ракитово, Пещера и София.

Участниците в турнира показаха умения в четири вида спорт. На обновения комплекс Зоната на здравето отборите от Центровете за настаняване от семеен тип премериха сили в състезания по футбол, лека атлетика, тенис на маса и баскетбол. Формата на турнира беше всеки срещу всеки. Всички срещи се проведоха в дух на спортсменство, а най-добрите бяха отличени с купи и медали.

Подобни трнири имат за цел да създадат условия за спорт и физическа активност на децата и младежите, лишени от родителска грижа. Защото спортът дава възможност за обединяване на деца с различен произход, както и им дава шанс да се докажат на едно поприще, където е важен всеки индивид. Спортът помага на децата да се интегрират реално в живота извън дома.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии