27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Рали Бесапара се завърна в Пазарджик

За първи път рали с името Бесапара в Пазарджик се провежда на 13 април 1975 г. Тази година състезанието се завърна в спортния календар. Символичната връзка с миналото бе последния етап в рамките на областния град, носещ името Иван Царски – един от първите победите в това рали. Първи по него мина сина му, също изтъкнат автомобилен състезател – Илия Царски. Той пък бе избрал за свой навигатор кмета на Пазарджик Тодор Попов, който за първи път се качи в състезателен автомобил.

Самото рали, което се организира със съдействието на община Пазарджик, премина по две скоростни отсечки около язовир Батак и по пътя от Дебръщица до м. Мечето по пътя за Св.Константин. В състезанието стартираха 19 екипажа.

В край сметка най-бързи от всички бяха Пламен Стайков и Рафи Кадир с Шкода Фабиа. На второ място останаха Мартин Сурилов/ Здравко Здравков със Ситроен C3, на стълбичката се качиха и Денис Станчовски/ Недялко Сивов с Пежо 208. Купите на най-добрите връчи златното момиче на Пазарджик Ренета Камберова.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии