13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Рали спортът се завърна в Пещера

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Автомобилен спортен клуб „Пещера“, автомобилната федерация на България и общината възстановиха рали традицията в Пещера. 8 години състезания не бяха възможни, а една от причините бяха трите големи свлачища по една от най-интересните рали отсечки от Пещера до Св.Константин. Състезанието стана възможно благодарение на усърдието на Ангел Башкехайов от Пещера, който е и един от навигаторите в българския рали спорт.

От стартиралите 26 екипажа два не успяха да стигнат до финала, където най- бързи се оказаха Мирослав Ангелов и Георги Гаджев от „Мегапорт“, те изпревариха младия панагюрец Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков, трети се класираха Антон Титов и Динко Георгиев.

Битката в клас RC 4 завърши с победа на Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков, пред Антон Титов и Динко Георгиев. Трети в този клас останаха двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов.
В клас HC2 с победа завърши екипажът Борис Григоров и Виктор Миленков. Те завършиха пред Петър Обретенов и Калоян Шантанов и Христо Парашкевов и Манол Парашкевов.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии