10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Tour de France идва във Велинград

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Този уикенд страната ни ще бъде домакин на първото издание на  Bulgaria by Tour de France.  Това е втората най-голяма надпревара на Балканите под егидата на Tour de France. Другите балкански държави, в които се провежда състезанието, са Гърция и Румъния. Днес бе дадена и финална пресконференция във Велинград с подробностите около колоездачната обиколка.

L`Etape Bulgaria by Tour de Francе ще се прове тази неделя. За участниците са подготвени два маршрута – дълъг от 102 км и къс – 57 км. Те отговарят и на конкретни изисквания. 

Повече от 800 участника от 22 различни държави ще бъдат на старта на първото издание на L`Etape Bulgaria by Tour de France във Велинград. Средната им възраст е 40,4 години, а 85 от тях са жени. Най-възрастният участник е на 79 г. от Русе. Организаторите са предвидили и няколко паралелни събития. Те започват в съботния ден.

Духът на Tour de France е пресъздаден още чрез спортно градче в центъра на Велинград, което e на разположение на състезателите и гостите на града през целия уикенд на събитието. Там любителите на колоезденето ще имат възможността да разгледат експонати от Музея на Tour de France, да се срещнат лично и да се снимат с култовия талисман на състезанието – дяволът Диди, както и да се потопят в атмосферата на едно от най-значимите спортни събития в България това лято.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии