В истински спортен празник се превърна волейболният турнир Те са

21.11.2022 15:12 3315 Коментари: / Добави коментар Редактор: Величка Ачева Волейбол
В истински спортен празник се превърна волейболният турнир Те са

В истински празник се превърна волейболният турнир „Те са“, провел се на 19 ноември в зала „Арена Асарел“, Панагюрище. Събитието е петото от инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания, а организатор е Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Д-р Росица Кръстева, началник на Центъра, и инициатор за провеждането на кампанията, сподели, че целта ѝ е да събере на едно място пациенти, техните близки и здравни специалисти, за да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота. Зам.-кметът на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова приветства присъстващите и подчерта, че лекари като д-р Кръстева и д-р Захари Захариев чертаят нов път в грижата за пациента, а социалната ни сближеност ни помага да продължаваме напред. Президентът на ВК „Пан Волей“ Стоян Василев нарече турнира движение, подари специален плакет на д-р Кръстева и благодари за гласуваното доверие като съорганизатор на проявата. Д-р Михаил Илиев, дългогодишен лекар на футболния отбор ПФК Левски (София) и националния тим на България, бе подготвил награди – специални спортни фланелки.

В дух на спортменство, но и с много желание за победа от всички отбори, протече спортният форум. Победители станаха играчите от отбора на „Светците“ с капитан Петьо Петков – това е втора тяхна победа, след титлата им от турнира „Той е“ през 2020 г., в подкрепа на мъжете с простатен карцином. Втори станаха „Грижовните мечета“, трети – „Ударен отряд“ и четвърти „Ветераните“. На терена завидни умения показаха и отборите на „Космически забивки“, „Победителите“, „Калипсо“, децата от столичното 125 СОУ с директор г-жа Венелина Николова. Публиката и невероятните мажоретки от екипа на Онкологичния център не спряха да подкрепят играчите, сред които сили не пестиха д-р Захари Захариев, началник на отделението по Лъчелечение, д-р Васил Василев, началник на Клинична лаборатория, Николай Господинов, директор „Финансова дейност“ в МБАЛ „Уни Хоспитал“, лекарите – д-р Цветан Татаров и д-р Николай Толев. Съдия на срещите бе треньорът на Пан Волей г-жа Росица Ангелкова.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването. По този начин им позволява да проявят по оптимален начин личностния си потенциал.

Водещ на събитието бе радиоводещият Иво Райчев, а сред съмишлениците на инициативата са Община Панагюрище, Командерия „Св. Княз Борис І” от Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, ВК „Пан Волей“.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Приютът в Пазарджик е със запълнен капацитет
08.02.2023 18:14 635
Приютът в Пазарджик е със запълнен капацитет

Преди малко повече от половин година Пазарджик за първи път се сдоби с приют, в к...

Оцелял при пожар загина в друг
08.02.2023 18:05 570
Оцелял при пожар загина в друг

По данни на провтивопожарната служба в Пазарджик при пожар около 8 часа сутринта ...

Ученици от Спортното с награди от Международен конкурс за рисунка
08.02.2023 17:32 282
Ученици от Спортното с награди от Международен конкурс за рисунка

280 деца на възраст от 3 до 18 г. са взели участие в Международния конкурс, озагл...

ТМ+

Пазарджиклии отвориха сърцата си за пострадалите в Турция и Сирия
08.02.2023 17:16 466 Общество
Пазарджиклии отвориха сърцата си за пострадалите в Турция и Сирия

Не спира вълната от съпричастност към Турция и Сирия. В Пазарджик хората за по...

Xiaomi в България дари над 170 смарт продукта
08.02.2023 12:59 62 Техно
Xiaomi в България дари над 170 смарт продукта

Технологичният лидер Xiaomi дари общо 178 смарт продукта, които са част от богато...

POCO представя новите допълнения към изключителната си X-серия
07.02.2023 15:00 94 Техно
POCO представя новите допълнения към изключителната си X-серия

POCO, популярната технологична марка сред младите фенове на технологиите, предста...

Седмици за безплатни изследвания за ХИВ/СПИН в РЗИ Пазарджик
07.02.2023 12:37 154 Общество
Седмици за безплатни изследвания за ХИВ/СПИН в РЗИ Пазарджик

От 07.02 до 17.02.2023 г., от 9.00 ч. до 16.00. ч. всеки желаещ може да провери б...