36.9 C
Пазарджик
неделя, 14 юли, 2024

ВК Хебър обжалва решението на федерацията

Уставът и правилникът на Българската федерация по волейбол гласят, че шампион се определя само след изиграване на плейофи, а при извънредни обстоятелства се допуска промяна в датите на мачовете, но текстовете не съдържат норми, които да определят шампион по друг метод, се казва в жалба на ВК Хебър срещу решението на волейболната федерация да прекрати първенството и да обяви шампион. От федерацията пък твърдят, че не е имало друго правилно решение.

Според Александър Иванов, правилното решение в случая е било да се изчака поне до 13 април и тогава да се реши, а не още на 31 март. А от прессъобщение на сайта на федерацията става ясно, че председателят на волейболната федерация Любо Ганев си е поставил за първа задача след падането на карантината да се срещне с кмета на Пазарджик. Според Ганев „Хебър“ може да служи за пример по начина си на развитие. Въпреки това решението няма да бъде променено, а жалбата на пазарджиклии ще бъде разгледана, когато има общо събрание на федерацията.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии