Заключителна кръгла маса по проекта „Залагам на себе си, а не на късмета“

15.09.2021 18:14 241 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Спорт

Със заключителна кръгла маса приключи проектът „Залагам на себе си, а не на късмета“, организиран от “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува”. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по член 10а от закона за хазарта за 2021 година.

Проектното предложение бе насочено към целева група от 300 младежи, живеещи на територията на Община Пазарджик. Съобразно изискванията на програмата 10% от тях или 30 души бяха младежи в неравностойно положение.

Още в началото на проекта бе изработен и разпространяван сред участниците в целевите групи на наръчник за превенция от хазартна зависимост. Бяха проведени 2 изнесени дискусионни форума с по 15 участника за по 5 дни. Във форумите взе участие специализираният екип по проекта. В рамките на проекта бяха проведени и анонимни срещи с психолог с цел превенция и отказ от хазартна зависимост. В дейността за спортни прояви и насърчаване на здравословен начин на живот бяха проведени 6 спортни събития по различни спортни направления.

На последната кръгла маса бяха дискутирани именно резултатите от проекта. Председателят на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова благодари на участниците в проекта, както и на екипа за постигнатите резултати. Също така тя обобщи изпълнението на целия проект по програма.

"На мен най-сериозно впечатление ми направи анонимните срещи, които проведох. Имаше различни казуси. Част от срещите бяха опознавателни и тип информативни. Други може би търсеха информация по темата заради свои близки или приятели. Но се радвам, че имаше интерес“, коментира психологът на проекта Гергана Ташева.

Александър Иванов в ролята си на обучител говори за онлайн срещите с популярни личности от спорта и обществения живот, които се проведоха по време на дискусионните форуми: „Това е нещо, което трябва да продължим да правим. Защото ние виждаме тези популярни хора предимно по телевизията. А сега имахме възможност да се срещнем онлайн с тях, да говорим, да ги питаме, да се интересуваме как са постигнали своите успехи. Техният пример е важен за младото поколение.“

Юристът Димитричка Ладжова – част от специализирания екип по проекта, също обобщи работата и комуникацията с участниците: „Знаете, че темата със зависимостите е трудна и не се говори по нея. Особено за тази срещу хазартната зависимост. Аз също научих доста нови неща, докато работехме по този проект. През цялото време имаше много въпроси, доста интересни дискусии и благодаря на всички участници и тук присъстващи за огромния интерес.“

Споделете в:

Коментари

Топ новини

КС: Указът за назначаването на Кирил Петков е противоконституционен
27.10.2021 11:48 39
КС: Указът за назначаването на Кирил Петков е противоконституционен

Ето цялото съобщение на КС: Днес, 27 октомври 2021 г., Конституционният съд се...

В Китай започва ваксинация срещу Ковид-19 на децата от 3 до 11 г.
27.10.2021 09:27 161
В Китай започва ваксинация срещу Ковид-19 на децата от 3 до 11 г.

Властите в някои региони на Китай започнаха ваксинация на деца на възраст между 3...

По-малко тестове - още повече заразени
27.10.2021 09:19 504
По-малко тестове - още повече заразени

От началото на четвъртата вълна на пандемията днес са отчетени най-високият брой ...

ТМ+

Школите по изкуства пред фалит
21.10.2021 17:33 424 Акценти
Школите по изкуства пред фалит

Школите по изкуствата са на ръба на оцеляването. След година половина ограничения...

Красавицата и звярът с премиера в ДКТ Константин Величков
21.10.2021 14:30 187 Култура
Красавицата и звярът с премиера в ДКТ Константин Величков

``Красавицата и звярът`` е новата постановка на Драматично-куклен театър `` Конст...

Фейсбук сменя името си?
20.10.2021 16:25 1380 Техно
Фейсбук сменя името си?

Фейсбук планира да смени името си, като се фокусира върху идеята за изграждане на...

Доброволци възстановяват къщата на незрящите сестри от Динката
19.10.2021 18:27 3649 Общество
Доброволци възстановяват къщата на незрящите сестри от Динката

Преди дни ви разказахме историята на две незрящи жени от село Динката, които живе...