20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Злато при девойките на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик

Отлично представяне за състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” на провелото се в Хасково Зонално първенство по Бадминтон за юноши и девойки под 15 години.

В съревнование с повече от 120 юноши и девойки, участващи в дисциплините единично, двойки и смесени двойки – Соня Цокова се класира първа на единично девойки, като на финала победи друга състезателка на клуба Рая Пашова.

Соня Цокова и Рая Пашова окупираха първите две места на единично девойки в Хасково, а преди това се справиха с изключителната конкуренция от Хасково и Първомай.

Рая Пашова и Адриан Симеонов са пети на смесени двойки, а Адриан Симеонов е пети на единично юноши и двойки юноши с партньор от Първомай.

Много добро класиране записаха и състезателите на клуба от Спортното училище – Кристина Ангелова и Валари Кръстева.

Кристина финишира девета единично и на пето място с Валари Кръстева на двойки, което ги класира за финалите на Държавното първенство под 15 години.

Добро класиране според треньора Неделчо Кесов са направили и по-малките – под 13 години.

Ученикът на Спортното училище Кристиян Пашов финишира девети единично, а Кристиян Пашов и Василен Гълъбов на двойки момчета също са девети в конкуренция с над 70 момчета от зона “Южна България”, което им донесе и класиране за финалите на Държавното първенство за възрастта.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии