27.8 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Звездното жури определи най-добрите спортисти на Пазарджик за 2022 г.

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Симона Дянкова, Бронзовата медалистка по борба от игрите в Токио Елица Янкова, носителката на бронзов медал от Олимпиадата в Рио Ренета Камберова, първата и единствена българска атлетка, участвала на маратон на Олимпийски игри 2016 г. Милица Мирчева, председателят на българската федерация по волейбол Любо Ганев и дългогодишният капитан на националния отбор по волейбол Николай Иванов определиха най-добрите 10 спортисти на Пазарджик за 2022 година.

За първи път сред номинираните за топ десет в спорта има и състезатели с увреждания и те ще участват в борбата за най-добрия наравно с всички останали. Решение, което се адмирира от звездите в българския спорт.

С журито се срещна и кметът Тодор Попов, който ги запозна с общинската политика в областта на спорта и това, което отличава Пазарджик от останалите общини.

Освен „Спортист №1“, ще бъдат отличени още най-добрият треньор, отборът на годината, както и „Спортист №1 на публиката“, който ще бъде избран след онлайн гласуване. В церемонията „Спортист на Пазарджик 2021“, традиционно ще бъдат наградени млади спортисти за високите им спортни постижения, както и деца с увреждания. Събитието ще се проведе на 19 януари от 19:00 часа в ДКТ „Константин Величков“. Телемедиа ще излъчва церемонията директно.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии